Termékeinkre* és munkáinkra is garanciát vállalunk.
*Részletekről érdeklődjön az üzletünkben!

garancia

 

Hozza be hozzánk régi, jó állapotú biciklijét, s mi új vásárlása esetén beszámítjuk az árba.
Részletekről érdeklődjön e-mail-ben, vagy személyesen az üzletünkben!

csere

 

Vásárlás előtt...

... tisztázzuk magunkban, hogy a kerékpárunkat mire szeretnénk használni.

Számos fontos, szinte egyértelmű kérdés mellett nem szabad megfeledkeznünk mindennapi szokásainkról sem, gondoljuk végig az alábbiakat:

 

  • kimerészkedünk-e esőben is az utcára
  • fogunk-e rendszeresen sötétben közlekedni, kisebb csomagokat magunkkal vinni
  • fontos-e, hogy ruházatunk makulátlan maradjon a bringázás után is
  • milyen gyakran és mennyi időre hagyjuk magára a kerékpárt
  • egyáltalán hol tároljuk, sűrűn fel kell-e cipelnünk a harmadik emeletre, stb?
Az eltérő felhasználási területek más váz-felépítést, más alkatrészeket, így más-más kerékpárokat igényelnek. A diferenciák gyakran nem tűnnek meghatározónak, mégis minél konkrétabban tudjuk, hogy milyen felhasználási célra szeretnénk útitársat választani, annál biztosabb, hogy az nem fog csalódást okozni a használat során.
city_bicycle

City ( Városi )

Ha szinte csak lakóhelyen belüli közlekedésre (munkába járásra, bevásárlásra) használod járgányod, akkor egyértelműen városi felszereléssel (sárvédők, világítás, csomagtartó, láncvédő, stb.) ellátott, kényelmes ( 26" és 28") méretű City kerékpárt válassz. Amennyiben nem közlekedünk dombos terepen, semmi értelme a sok sebességi fokozatnak, sokkal inkább az alkatrészek minőségére figyeljünk. Akinek nincs lehetősége átöltözni munkahelyén, különösen figyeljen a ruházatot megóvó teljes sár és láncvédő meglétére, valamint a csomagtartóra (akár kosárkára), hiszen a hátizsákok és válltáskák alatt hamarabb megmarad az izzadtság.

trecking_bicycle

Túra (Trecking)

Ezek a kerékpárok alkalmasak rövidebb vagy többnapos bringatúrákra, feltéve, ha nem célod valódi terepviszonyok közé merészkedni. Eddig a szintig fölösleges alkatrész a teleszkópos villa is. Üzletünk körében népszerű időtöltés a kerékpártúrázás, és örülnénk, ha minél többen választanák ezt a csodálatos időtöltést hiszen minden út egy jó kerékpárral kezdődik...

mountain_bike

Hobby (Mountain Bike)

Ebben a kategóriában olyan kerékpárok találhatóak, amelyek általános felhasználásra terveztünk. Elővehetjük őket a szabadidőben éppúgy, mint a mindennapok során, tekerhetünk velük aszfalton vagy erdei ösvényeken, bírják a fokozott igénybevételt, a minőségi alkatrészek és összeszerelés garantálják a problémamentes működést. 26" méretben. Mountainbike esetén már fontos egy megfelelő csillapítással rendelkező teleszkópos villa is.

kids_bicycle

Gyerekkerékpárok

Az, hogy mekkora méretű kerékpár a legjobb a gyermeknek, azt leginkább életkora, így magassága befolyásolja. Noha az életkor / magasság arányok gyermekenként változnak, jó közelítésként használhatóak a következő kategóriák:

  • 12" méret: 2,5 év - 4 év között
  • 16" méret: 4 év -6, 6,5 év között
  • 20" méret: 6 év - 9 év között
  • 24" méret: 7,5, 8 év - 12 között

A legfontosabb feltétele bármelyik méret választásának az, hogy a gyermek biztonsággal le tudjon szállni a kerékpárról.

racing_bicycle

Versenykerékpárok

A versenykerékpárt országúti kerékpárversenyzésre terveztek UCI által előírt szabályoknak megfelelően. A versenybiciklik a leggyorsabb kerékpárok a világon, amit három fontos tulajdonságnak köszönhetnek: nagyon könnyűek, aerodinamikus a kialakításuk és ergonomikusak. A hajlított kormány a nyeregnél alacsonyabban helyezkedik el, így a kerékpáros még aerodinamikusabb pozíciót tud felvenni. Az első és a hátsó kerék közelebb van egymáshoz, így gyorsabban lehet irányítani a biciklit. A sebességváltók arányai még kisebbek, amely azt eredményezi, hogy a biciklis a megfelelő ütemben tud tekerni.

Forrás: Hauser.hu